Строковиків з крейсера «Москва» повторно відправляють на війну в Україну — ЗМІ

Російських строковиків, які вижили після знищення крейсера «Москва», знову змушують іти на війну з Україною.

Про це пише російське опозиційне видання «Нова газета. Европа» з посиланням на заяви родичів військових до військової прокуратури та Комітету солдатських матерів росії.

Зокрема зазначають, що 49 моряків, яких після затоплення «Москви» не повертали на сушу, перебувають на кораблі «Ладний», який 30 червня планують відправити для участі у «спецоперації». Рідні матросів зазначають, що судно непридатне для походів та потребує ремонту.

Батьки моряків вимагають не відправляти їхніх дітей на війну з Україною та додають, що військові отримали психічні травми.

«Наші діти, військовослужбовці строкової служби, вже були неправомірно задіяні до спеціальної військової операції на крейсері «Москва», отримали бойові психічні травми внаслідок катастрофи», — йдеться у зверненні.

Раніше повідомляли, що російські чиновники та спецслужби змушують родини членів екіпажу крейсера «Москва» приховувати інформацію про їхніх загиблих родичів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Українські прикордонники показали знахідки із затопленого російського крейсера «Москва» (фото)