Студенти вперше одержують від держави гранти на навчання через Дію: як отримати

У Дії запустили новий сервіс — державні гранти на навчання. Тепер студенти-контрактники можуть отримати фінансову підтримку від держави. Грант може частково або повністю покрити вартість навчання. Така практика давно поширена в США та Європі, а цього року впроваджена і в Україні.

Про це йдеться на сайті застосунку Дія.

Гранти доступні студентам, що навчаються за денною або дуальною формою на бакалавра чи магістра медичного, ветеринарного, фармацевтичного спрямування і вже підписали контракт з університетом-учасником програми.

«Цього року ми впроваджуємо гранти на навчання. Історія з грантами революційна для української системи освіти. Для молоді це можливість вивчитися на омріяну професію, а не обирати ту, на яку вистачить грошей для контракту. Для університетів гранти — це мотивація стати кращими й боротися за кожного студента. Такий підхід має стимулювати конкуренцію між ЗВО, й університети почнуть більше дбати про якість освіти, викладацький склад, розвиток науки та інновацій», — заявив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Розмір гранту від держави залежить від бала на НМТ з будь-яких двох предметів та коефіцієнта спеціальності

  • 150+  — грант від 15 000 грн

  • 170+ — грант від 25 000 грн

Грант присвоюється на навчальний рік і виплачується університету двома частинами — на два семестри. 

Як скористатися сертифікатом:

  • Оновити Дію

  • Знайти в переліку документів Сертифікат на навчання

  • Натиснути Отримати грант

  • Із 15 вересня до 5 листопада активувати грант Дія.Підписом

  • Дія сповістить, коли університет отримає гроші з вашого гранту. 

Сертифікат щороку формуватиметься в Дії.

Такий підхід — про рівний доступ до освіти для всіх студентів незалежно від фінансових можливостей. Також це додатковий стимул для учнів краще навчатися, щоб отримати допомогу від держави на вищу освіту.

«У центрі системи вищої освіти має бути студент, а не університет», — йдеться в повідомленні. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Відтепер українці можуть укладати шлюб онлайн через «Дію»