Студенту з Хмельницького, якого побили в гуртожитку, видалили селезінку: деталі

У Хмельницькому після побиття у гуртожитку першокурсника Вищого професійного училища хлопцю видалили селезінку.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець, який звернувся до Міністерства освіти та науки з вимогою розслідувати недбалість працівників закладу.

Інцидент стався пізно ввечері, близько 23:00, після завершення чергування працівників училища, які відповідали за дотримання порядку до 22:00.

За інформацією Лубінця, 15-річного студента побили, внаслідок чого він потрапив до реанімації, де медики були змушені видалити йому селезінку через тяжкі ушкодження.

Про інцидент адміністрації закладу повідомили інші студенти. Працівники училища разом із медиками та поліцією прибули на місце події.

Омбудсмен звернув увагу на те, що гуртожиток, у якому стався напад, формально не належить училищу, але використовується ним на підставі договору. Відповідно, працівники училища повинні були забезпечити безпеку та дотримання правил проживання.

Лубінець направив запити до поліції та Міністерства освіти і науки для розслідування ситуації та виявлення можливих порушень з боку персоналу закладу. Також він закликав Національну соціальну сервісну службу до відповідного реагування.

Побиття студента у гуртожитку на Хмельниччині: що відомо

2 жовтня близько опівночі першокурсник Вищого професійного училища у Хмельницькому потрапив до реанімації, оскільки його побив інший 17-річний студент.

Причиною жорсткого побиття стало те, що в нього вимагали 200 грн.

За словами матері 15-річного Дениса Мельника, у підлітка з початку навчального року в нього систематично вимагали гроші, як вона дізналася вже після інциденту.

Директора одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області підозрюють у фізичному, психологічному та сексуальному насильстві щодо дітей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Посвята першокурсників»: поліція розслідує побиття студентів у гуртожитку на Львівщині