«Стугна» в дії. ЗСУ знищили російський танк з відстані 4,5 км (відео)

Бійці 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади знищили російський танк Т-72 із українського протитанкового ракетного комплексу «Стугна».

Відео влучного пострілу оприлюднила пресслужба бригади.

На опублікованих кадрах видно, як ворожий танк задом виїжджає із капоніра в лісопосадці, розвертається й починає рух вздовж насаджень, відкриваючи корму з відсіком двигуна. В цей момент наші військові і випустили ракету, що знищила танк.

«З моменту пострілу до ураження танка минула 21 секунда. Ракета з ПТРК «Стугна» летить зі швидкістю 200 – 220 метрів за секунду, отже, ворожий танк знаходився на відстані близько 4,5 кілометра. При цьому він не стояв на місці, а рухався, однак це не завадило оператору ПТРК влучити в нього», — розповіли в пресслужбі бригади.

 
128 гірсько-штурмова бригада знищує російський танк

«Стугна» проти Т-72: штурмовики 128 бригади з відстані 4,5 км знищили українською ракетою російський танк (+ ВІДЕО) Штурмова група 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади знищила російський танк Т-72 із українського протитанкового ракетного комплексу «Стугна». На відео видно, як ворожий танк задом виїжджає із капоніра в лісопосадці, розвертається й починає рух вздовж насаджень, відкриваючи для наших бійців корму з відсіком двигуна. Після пострілу зі «Стугни» ракета стрімко наближається до танка і влучає в нього. Вибух, полум’я, дим – танк знищений. З моменту пострілу до ураження танка минула 21 секунда. Ракета з ПТРК «Стугна» летить зі швидкістю 200 – 220 метрів за секунду, отже, ворожий танк знаходився на відстані близько 4,5 кілометра. При цьому він не стояв на місці, а рухався, однак це не завадило оператору ПТРК влучити в нього. На такі далекі відстані не працює ні шведсько-британський протитанковий комплекс NLAW (він найбільш ефективний на малих відстанях, до 600 метрів), ні американський Javelin (який ефективний до 2,5 кілометрів). А наша «Стугна» знищила танк, що рухався, за 4,5 кілометра від неї. ПТРК «Стугна-П» розроблений київським конструкторським бюро «Луч». Калібр ракети 130 мм, максимальна дальність вогню – 5000 м. Комплекс є напівавтоматичним із лазерною системою наведення. Оператор може керувати «Стугною» дистанційно з укриття за 50 метрів від ПТРК. Штурмовики 128 бригади неодноразово використовували в боях «Стугну», яка продемонструвала надзвичайну ефективність у знищенні російської бойової броньованої техніки. Більше про 128 окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду читайте на офіційному сайті, а також телеграм-каналі бригади. Посилання в першому коментарі

Posted by 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада - Закарпатський легіон on Thursday, April 21, 2022

Закарпатські штурмовики також наголосили, що вести вогонь на такі далекі відстані не здані ані британський протитанковий комплекс NLAW (він найбільш ефективний на малих відстанях, до 600 метрів), ані американський Javelin (який ефективний до 2,5 кілометрів).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.