Суд арештував активи Медведчука та Марченко, якими управляли з росії — СБУ

Служби безпеки України заарештувала додаткові активи екснардепа Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, якими управляли з росії.

У пресслужбі СБУ повідомили, що рішенням суду накладено арешт, зокрема на:

  • корпоративні права ТОВ зі статутним капіталом 38 млн грн;
  • банківські рахунки на 1,3 млн грн;
  • дві земельні ділянки площею 3 і 5 га;
  • приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тис. квадратних метрів.

В спецслужбі зазначили, що бенефіціарними власниками цих активів є громадянин росії, Віктор Медведчук та Оксана Марченко.

У рамках цієї справи Служба безпеки викриває схеми легалізації в Україні російських грошей, спрямованих на фінансування антиукраїнської діяльності.

Зазначається, що гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди готельних комплексів, які розташовані у Івано-Франківській та Закарпатській областях й належать Марченко.

Слідчі зазначили, що у ході досудового розслідування вони отримали беззаперечні докази, що управління компаніями здійснювалося безпосередньо з росії.

Нагадаємо, що 23 червня у Личаківському районному суді Львова розпочали розгляд обвинувачень проти Віктора Медведчука у державній зраді та замаху на розграбування національних цінностей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Гелікоптер і літак родини Медведчука передали на потреби Збройних сил (фото)