Суд арештував майно і 100% акцій «Мотор Січ»
iStock

Шевченківський райсуд Києва за матеріалами СБУ арештував майно та 100% акцій АТ «Мотор Січ».

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За результатами судового розгляду майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов’язковим визначенням управлінської компанії, що має державну форму власності.

В СБУ кажуть, що корпорація працюватиме й надалі згідно із вимог чинного законодавства, із збереженням робочих місць та виконанням зобов‘язань в рамках виробничих замовлень.

«Мова йде не лише про долю одного підприємства, а про те, наскільки держава здатна захистити власні інтереси. Адже збереження української «Мотор Січі» — питання національної безпеки», — зазначив очільник Служби безпеки України Іван Баканов.

Наразі СБУ здійснює досудові розслідування стосовно корпорації за двома напрямами. Перший — за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 та 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної та підривної діяльності на користь РФ).

Другий — за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212, 233 та 364 Кримінального кодексу України. У ньому досліджуються можливі порушення законодавства під час первинної приватизації і подальшої незаконної концентрації акцій.

Chas News повідомляв, що уряд України отримав від Китаю ноту через санкції проти акціонерів «Мотор Січі».

«Мотор Січ» націоналізують. Голосування Ради за «Харківські угоди» 2010 року перевірять на державну зраду