Суд дозволив заочне слідство щодо Януковича через Харківські угоди

Печерський районний суд Києва дозволив заочне слідство стосовно експрезидента Віктора Януковича.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генпрокурора.

«За даними слідства, яке здійснюється слідчими ДБР, експрезидент України, в порушення вимог Конституції, 21 квітня 2010 року у місті Харкові підписав від імені України Угоду між Україною та Російською Федерацією, якою продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України — АР Крим і м. Севастополі», — зазначили у відомстві.

Зазначають, що Янукович такими діями створив передумови для збільшення кількості військ рф на території України та їх модернізацію. Це спричинило російське вторгнення та окупацію українських територій.

Також повідомили, що проти Януковича вже проводиться заочне розслідування у справі про повернення дії Конституції в редакції 1996 року в незаконний спосіб.

Крім того, здійснюється заочне досудове розслідування на тлі організації Януковичем переправлення через держкордон у лютому 2014 року щонайменше 20 осіб та підбурювання до дезертирства співробітників УДО.

«У всіх трьох кримінальних провадженнях судом надано дозвіл на арешт підозрюваного колишнього Президента», — резюмували у відомстві.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Янукович запропонував Зеленському здатися (фото)