Суд ЄС зобовʼязав Google видаляти недостовірну інформацію

Верховний суд ЄС зобов'язав компанію Google видаляти недостовірні дані з пошуковика.  

Про це пише Reuters.

Для того, щоб дані видалили з результатів онлайн-пошуку, користувач має довести їх неточність.

«Прихильники свободи слова та прихильники прав на конфіденційність останніми роками сперечалися через «право людей бути забутими» в інтернеті, тобто вони повинні мати можливість видалити свої цифрові сліди з інтернету. Оператор пошукової системи повинен скасувати посилання на інформацію, знайдену в контенті, на який посилається, якщо особа, яка вимагає скасування посилань, доведе, що така інформація є явно неточною», — зазначили у Суді.

Видання зазначає, що справа стосується двох керівників групи інвестиційних компаній. Вони попросили Google видалити з результатів пошуку статті з їхніми іменами, що критикують інвестиційну модель групи. Також вони хотіли, щоб компанія видалив їхні фото з результатів пошуку.

Google відмовив керівникам груп, пояснивши, що не знає, чи була інформація в статтях недостовірною. Тоді, вони подали на компанію до німецького суду, а той вже попросив роз’яснень у Суду ЄС.

Рішення передувало правилам конфіденційності ЄС, які набули чинності в 2018 році. Згідно з ними право бути забутим виключається, якщо обробка персональних даних необхідна для реалізації права на інформацію.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що шукали українці в Google у 2022 році: найпопулярніші запити