Суд може видати ще один ордер на арешт володимира путіна — The Independent
UN Photo/Rick Bajornas

Згідно з новими даними, зібраними експертами з прав людини, росія готувалась до викрадення зерна та створення голоду на територіях України ще за кілька місяців до повномасштабного вторгнення. За це володимиру путіну загрожує нова кримінальна справа.

Про це пише The Independent із покликанням на доповідь міжнародної юридичної фірми з прав людини Global Rights Compliance.

Коли росіяни перетнули український кордон 24 лютого 2022 року, вони навмисне атакували багаті зерном райони та інфраструктуру. Також з'ясувалось, що російська армія почала закуповувати вантажівки та кораблі для перевезення збіжжя ще у грудні 2021 року.

На думку експертів, це свідчить про завчасне планування пограбування українських продовольчих складів. Після початку вторгнення рф одразу почала вивозити зерно і на піку цієї діяльності експортувала по 12 тис. тонн зерна щодня з окупованих територій.

Захисники прав людини передадуть докази планування росією викрадення українського продовольства до Міжнародного кримінального суду. В організації сподіваються, що це призведе до кримінального переслідування володимира путіна за злочин організації голоду як методу ведення війни.

Російському президенту можуть виписати ще один ордер на додачу до того, який видали у березні 2023 року за незаконну депортацію дітей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії вигадали вкид про смерть путіна, щоби потім ефектно його воскресити — Данілов