Суд оголосив у міжнародний розшук трьох ексберкутівців, яких Україна передала бойовикам в рамках обміну
Beztaby.net

Святошинський районний суд Києва оголосив у міжнародний розшук трьох ексберкутівців, обвинувачених у рамках справи щодо розстрілів на Інститутській у Києві в лютому 2014 року — Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна.

Про це повідомляє «Укрінформ», посилаючись на коментар судді Сергія Дячука.

«Суд присяжних ухвалив: оголосити у міжнародний розшук Зінченка, Аброськіна, Янішевського. Вважати обвинувачених Зінченка, Аброськіна, Янішевського оголошеними в міжнародний розшук з дня прийняття компетентними органами міжнародної юрисдикції відповідного рішення про оголошення такого розшуку», — цитує суддю видання.  

 

Зараз у Святошинському суді Києва один із 5 обвинувачених у справі про розстріли на Інститутській 20 лютого 2014 року Сергій Тамтура розповідає про те, як йому телефонували із СБУ щодо обміну в грудні 2019 року.

Posted by Tetiana Bezruk on Tuesday, October 20, 2020

Прокурор має якнайшвидше отримати увалу суду і спрямувати її на реалізацію у частині міжнародного розшуку. Сама ця ухвала суду набирає законної сили негайно і не підлягає окремому оскарженню.

Водночас під час засідання суд не задовольнив клопотання прокурорів про обрання двом присутнім фігурантам справи — Олександру Маринченку і Сергію Тамтурі — запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту, апелюючи до рішення Київського апеляційного суду.

За словами головуючого судді, наступне засідання має відбутися 25 листопада.

Раніше ми писали, що влада Росії оголосила Світлану Тихановську в розшук.