Суд передав 26 компаній з розподілу газу в управління держави

Суд передав 26 регіональних операторів газорозподільчих систем в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Печерський суд Києва за клопотанням ДБР передав в управління АРМА арештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем. В ДБР не уточнили, які саме ці компанії.

«Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії», — йдеться у повідомленні.

У ДБР нагадали, що у червні минулого року викрили масштабну схему безоплатної передачі Міненергетики газорозподільних систем у користування приватним операторам. Збитки від цього оцінили у 1,488 млрд грн.

Усього в Україні нараховується більше 40 операторів газорозподільних мереж. При цьому близько 70% газу в країні розподіляє Регіональна газова компанія бізнесмена Дмитра Фірташа.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Бізнесу ми вже допомогли»: міністр фінансів хоче підвищити податки до довоєнного рівня