Суд відправив за ґрати на 11 років чотирьох російських диверсантів — СБУ

В Україні засудили до 11 років тюрми чотирьох учасників російської ДРГ, які викрадали людей на Харківщині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Під час окупації Ізюмського району вони займалися пошуком та фізичною ліквідацією учасників антитерористичної операції на сході України.

Диверсантів знешкодили контррозвідники СБУ разом із спецпризначенцями ЦСО «А» під час бойової операції у жовтні цього року. Чотирьох з них тоді затримали.

Серед них – двоє кадрових співробітників 16-ї окремої бригади спеціального призначення головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як ГРУ). Ще двоє — найманці російської приватної військової компанії.

Саме вони на початку вересня викрали трьох мешканців селища Борова, які брали участь в АТО.

Викрадених чоловіків окупанти тримали зв’язаними у земляній ямі з мішками на голові. До потерпілих застосовували жорстокі тортури і погрожували вбивством. Таким чином окупанти намагалися «вибити» інформацію про інших українських патріотів.

На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантів винними за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні заочно засудили до 15 років тюрми депутата держдуми рф