Суд відпустив Микитася із СІЗО. Запобіжний захід йому змінили на нічний домашній арешт
Максим Микитась

Шевченківський райсуд Києва звільнив з-під варти колишнього президента компанії «Укрбуд» та екснардепа Максима Микитася, якого підозрюють у замовленні викрадення юриста.

Про це сам Микитась написав на своїй сторінці в Facebook 12 березня.

За його словами, Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання його захисників і змінив йому запобіжний захід.

«Офіційно! Рішенням Шевченківського районного суду Києва Максим Микитась звільнений з-під варти. Несправедливий запобіжний захід змінено! Їду додому!», — написав Микитась.

Артур Габриелян, адвокат Микитася, підтвердив це.

Як уточнив другий адвокат Микитася Євген Грушовець, суд змінив запобіжний захід на нічний домашній арешт.

Нагадаємо, що 4 лютого Шевченківський районний суд Києва приймав рішення залишити екснардепа під вартою.

«Я подав клопотання про зміну запобіжного заходу, наголошуючи на тому, що підстав для тримання його під вартою надалі немає. Суд задовольнив наше клопотання», — повідомив Габріелян у коментарі «Громадському».

Передісторія

29 грудня 2020 року колишньому власникові компанії «Укрбуд», екснардепу Микитасю оголосили про підозру у вимаганні та замовному викраденні юриста в Києві. Екснардеп називав справу проти нього «провокацією», щоб «змусити його замовчати».

Також у цій справі в його будинку провели обшуки.

Адвокати Микитася подали заяву про відвід судді.

Також Микитася і ще сімох людей підозрюють в корупційній схемі, пов'язаній з житлом для Нацгвардії. Раніше він вже перебував під вартою, але вийшов із СІЗО 2 грудня під домашній арешт.

У НАБУ та САП переконані, що цю справу на Микитася порушили через його свідчення щодо заступника глави Офісу президента Олега Татарова у справі про заволодіння коштами Нацгвардії. Микитась стверджує, що давав свідчення проти Татарова з особистих мотивів. За його словами, він взяв на роботу Татарова, коли той звільнився з Міністерства внутрішніх справ.

На Микитася можуть тиснути як на викривача корупції — НАБУ