Суд визнав Дубінського винним в тиску на слідство, що розглядає його справу про корупцію

Печерський районний суд Києва визнав народного депутата України винним у тиску на слідство та керівництво правоохоронних органів, які займаються справою про його виїзд за кордон.

Про це повідомили у ДБР.

Йдеться про нардепа Олександра Дубінського, якому в листопаді 2023 року вручили протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Встановили, що у серпні та жовтні 2023 року посадовець звернувся до МОЗ України та ДБР з депутатськими зверненням. За даними слідства, Дубінський вніс неправдиві відомості до офіційних документів для виїзду за кордон. Він нібито мав супроводжувати батька на лікування, але насправді поїхав відпочивати. При цьому його батько виїхав, а потім повернувся до країни самостійно і набагато раніше за сина.

Згодом він цікавився розглядом питання щодо видачі йому дозволу на виїзд за кордон. Нардеп намагався тиснути на слідство, вимагаючи ініціювати перевірки керівництва правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, де він виступав підозрюваним.

Зазначають, що такими діями фігурант порушив вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» (не вчиняти та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів), за що передбачено адміністративну за ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Коли рішення суду набере чинності, депутата включать до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Також він виплатить штраф.

Раніше Дубінському вже оголосили підозру в організації незаконного перетину кордону іншою особою. Розслідування схеми триває.

Також у листопаді 2023 року ДБР повідомило йому та іншим учасникам злочинної організації про підозру в державній зраді.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Поліція не підтвердила інформацію про побиття Дубінського в СІЗО