Суд заарештував 21 квартиру і 15 авітовок Дубінського, його матері та ексдружини

Печерський суд Києва заарештував нерухомість та автівки нардепа Олександра Дубінського, а також його матері та колишньої дружини.

Відповідне рішення опубліковане у Єдиному реєстрі судових рішень.

Арешт наклали у кримінальному провадженні щодо відмивання грошей та ухилення від сплати податків. Відповідну справу відкрило ДБР на підставі заяви заяви виконавчої директорки «Центр протидії корупції».

Вона повідомила, що протягом останніх років нардеп і його мати та дружина стали власниками 24 квартир, 17 автомобілів, 2 будинків і 70 соток землі вартістю близько $2,5 мільйона.

Зокрема, сам Дубінський придбав дві квартири вартістю $100 тисяч у пентхаусі 5-зіркового Fairmont Grand Hotel на столичному Подолі, шість земельних ділянок у селі Хотів під Києвом, на двох з яких звели маєтки, земельну ділянку з будинком у Соломʼянському районі Києва, квартиру в елітному житловому комплексі «Французький квартал» у Печерському районі Києва, квартиру на масиві Теремки в Києві. Станом на листопад 2019 року нардепу належало сім автомобілів, серед яких Mercedes-Benz, Porsche, Volkswagen, Honda та Subaru.

Мати Дубінського — пенсіонерка, проте за останні пʼять років стала власницею 19 обʼєктів нерухомості загальною вартістю близько мільйона доларів. Також їй належать два автомобілі Mercedes-Benz, два BMW, а також Toyota Land Cruiser, Maserati Coupe Cambiocorsa і ЗАЗ Vida.

Колишня дружина Дубінського має сім квартир у Києві, більшість з яких розташовані поруч із квартирами ексчоловіка. Загалом за кілька останніх років вона стала власником нерухомості на суму понад $300 тисяч. При цьому її офіційним місцем роботи зазначена посада директора з маркетингу «Ліги фінансового розвитку», засновником якої є Дубінський.

При цьому офіційні доходи родини за період з 2003 по 2022 роки становили 19,57 млн грн, а загальна вартість придбаного майна оцінюється в $2,5 млн (приблизно 57,85 млн грн) — тобто майже втричі більше за офіційно отримані доходи.

У результаті Печерський суд Києва задовольнив клопотання та заарештував 21 квартиру та іншу нерухомість, а також 15 автівок Дубінського, його матері та ексдружини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд відправив Дубінського до СІЗО без права застави