Суд заарештував активи офшорів Фрідмана і партнерів вартістю 12 млрд грн

Суд наклав арешт на активи кіпрських компаній російського олігарха Михайла Фрідмана на загальну суму понад 12,4 млрд. грн. Під арешт потрапили рахунки із паперами холдингової компанії, якій належить понад 40% «Альфа-банку.

Про це йдеться у повідомленні Бюро економічної безпеки.

«За даними слідства, російський олігарх і бізнесмени через підконтрольні кіпрські компанії і банківську установу, що їм належить, до війни і під час збройної агресії Росії проти України, легалізували активи цих компаній на загальну суму 1,1 млрд грн», — заявили в БЕБ.

За даними слідства, через схему з фіктивними угодами, Фрідман разом із бізнес-партнерами намагалися уникнути санкцій та націоналізації активів.

У БЕБ зазначають, що вони вивели частину активів банківської системи України.

Також є підстави вважати, що цінні папери на рахунку придбано в результаті фіктивних угод, а тому є речовими доказами, додали у Бюро.

В Альфа-Банку Україна заявили, що під арешт потрапили рахунки з цінними паперами холдингової компанії ABHU, яка володіє 42,4% акцій фінустанови.

Їх було також знерухомлено через обмеження Нацкомісії з цінних паперів.

Також у фінустанові стверджують, що «гроші не виводилися, а заводилися на холдингові компанії, рахунки яких відкриті в Альфа-Банку Україна».

Раніше повідомлялось, що в Україні арештували ще 434 російські вагони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні арештували активи російського олігарха Михайла Фрідмана