Суд забрав у Коломойського управління аеропортом у Дніпрі

Дніпровський окружний адміністративний суд скасував права компанії Ігоря Коломойського на управління аеропортом у Дніпрі.

Про це повідомив мер міста Борис Філатов.

«Так, наш аеропорт зараз зруйнований. Так, війна буде ще довго. Але настане час, коли дніпряни літатимуть вільно до Європи. Лоукостами. Без Коломойського», — написав він у своєму Facebook.

Міськрада ще у вересні 2021 року подала позов до суду з вимогою визнати протиправним і скасувати наказ Державної авіаційної служби про надання безстрокового сертифіката на експлуатацію аеродрому в Дніпрі компанії «Міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ».

ТОВ «Міжнародний аеропорт Дніпропетровськ» було утворено в 2011 році. Його засновником стала «Авіаційна компанія «Дніпроавіа», найбільшими акціонерами якої були структури неформальної групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Саме експлуатант вирішує, які авіакомпанії пускати до аеропорту. У результаті з Дніпра не літала жодна міжнародна авіакомпанія, а внутрішні рейси були лише до Києва.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Київський ТРЦ «Магелан» виставили на аукціон