Суд закрив справу за позовом Коломойського щодо скасування націоналізації Приватбанку
РБК-Україна

7 травня Господарський суд Києва закрив провадження у справі про визнання недійсною націоналізації Приватбанку. Про це повідомила пресслужба Національного банку.

Відповідний позов подали колишні власники банку Ігор Коломойський та кіпрська компанія Triantal Investments Ltd до Національного банку, Кабінету міністрів, Міністерства фінансів, «Приватбанку», Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Вони вимагали визнати недійсними договори купівлі-продажу Приватбанку, за якими держава отримала 100% акцій банку, та повернути їх колишнім акціонерам.

В НБУ уточнили, щот суд закрив справу на основі закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності».

«Відповідно до цього закону провадження з такими позовними вимогами підлягають закриттю. Позивачі сформували такі позовні вимоги, наслідком задоволення яких є повернення їм акцій банку, однак закон це прямо забороняє, що й констатував суд», — пояснили в Нацбанку.

Загалом судами важе закрито провадження у понад 30 судових справах за позовами пов’язаних із Приватбанком осіб про визнання недійсною його націоналізації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кабмін на місяць продовжив дію бронювань на підставі рішень Мінекономіки