Суд заочно заарештував нардепа Артема Дмитрука

Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід нардепу Артему Дмитруку у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Ухвалу слідчого судді та відповідну постанову про оголошення Дмитрука у розшук буде скеровано до Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції. Там організують внесення інформації щодо міжнародного розшуку до обліків Генерального секретаріату Інтерполу «виставлення т.з. червоного оповіщення» та ініціювання затримання нардепа за межами України з метою подальшої екстрадиції.

Що відомо про оголошення підозри Артему Дмитруку

Дмитрук у своєму Telegram-каналі писав, що нібито за вказівкою президента Володимира Зеленського його намагаються заарештувати. За його словами, за місцем його проживання в Києві та Одесі мали відбуватися обшуки та його затримання.

Пізніше він опублікував повідомлення, де закликав «продовжувати ходити у свої храми, молитися за нашу країну, за гонителів, за ворогів», а також підтримувати настоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія.

25 серпня, Офіс генерального прокурора і Державне бюро розслідувань повідомили Дмитруку про підозру за напад на правоохоронця та військового і спробу викрасти зброю.

За даними слідства, в Одесі депутат разом із групою інших людей напав на правоохоронця, завдавши йому тілесних ушкоджень та намагаючись викрасти в нього зброю.

Крім того, іншого разу в Києві під час суперечки з військовим він побив його, через що потерпілий зазнав тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Дмитрука підозрюють відразу за кількома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 — умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків;
  • ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 — закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб;
  • ч. 1 ст. 122 — умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження;
  • ч. 1 ст. 296 — грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Молдові пояснили, як нардеп Дмитрук перетнув кордон