Судитимуть агентів спецслужб рф, які готували теракти у Києві та Львові

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо чотирьох агентів російських спецслужб, які планували серію терактів у Києві та Львові.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Слідством було встановлено, що двоє обвинувачених, аби виконати завдання спецслужб рф, мали закласти вибухові пристрої на одному із підприємств оборонного призначення у Львові, у трьох торгівельних центрах та в одному із закладів харчування в столиці. Потім вони мали підірвати їх. 

Вибухівкою їх забезпечили двоє інших обвинувачених.

Окрім цього, на замовлення гру рф постачальники вибухівки також мали забезпечити евакуацію одного із учасників на територію країни-агресора. Зокрема, шляхом проведення його до лінії кордону з рф та подальшим вказанням напрямку руху та чітких орієнтирів на місцевості.

Терактам запобігли правоохоронці. Усі 15 вибухових пристроїв, що були замасковані під харчові продукти, виявили у Києві. Співробітники правоохоронних органів їх знешкодили. Ще чотири саморобні вибухові пристрої раніше вилучили у Львові.

На підставі зібраних доказів, обвинувачених судитимуть за ч. 1 ст. 263 КК України. Додатково одного із них — за ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 113. Ще одного судитимуть за ч. 3 ст. 15 та ч. 2 ст. 258 КК України.

Також двох учасників групи осіб судитимуть за ч. 2 ст. 332 КК України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала зрадника, який передавав ворогу координати бойових позицій ЗСУ під Покровськом (фото)