Сурков порівняв Путіна з засновником Римської імперії
Getty Images

Колишній помічник президента Росії Владислав Сурков порівняв керівника Кремля Володимира Путіна із засновником Римської імперії Октавіаном Августом. 

Про це Сурков розповів в інтерв’ю Financial Times.

Експомічник Путіна заявив, що після розпаду Радянського Союзу, до якого призвела одноманітність, людям потрібно було надати різноманітність. Проте різноманітність, яка з'явилася в країні в 90-і роки, «добивала Росію ще швидше».

В ЗМІ оприлюднили нові плівки «Медведчука — Суркова»

За його словами, різноманітність потрібно контролювати, оскільки це дозволить створити «хороший компроміс між хаосом і порядком».

«Передозування свободи смертельне для держави. Все, що служить ліками, може бути отрутою. Вся справа в дозуванні», — наголосив він.

В інтерв'ю також Сурков порівняв Путіна з Октавіаном Августом. За словами Суркова, Путін не відміняв демократію, а поєднав «з монархічним архетипом російського правління».

«Октавіан прийшов до влади, коли нація, люди боялися боротися. Він створив державу іншого типу. Це більше не була республіка...  Він зберіг формальні інститути республіки — був сенат, був трибунал. Але всі звітували перед однією людиною і підпорядковувалися йому», — підсумував Сурков.

Сурков у 2014 році обговорював із Медведчуком свою участь в ТКГ замість терористів із ОРДЛО