Switchblade в дії: з'явилось відео застосування дрона-камікадзе по позиціях росіян

53-я окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха показала, як використовує у боях з окупантами американський дрон-камікадзе Switchblade.

Відповідне відео опубліковане на Facebook-сторінці підрозділу.

На ньому видно удар дрону біля російських військових, які рили укріплення.

Публікацію відео у бригаді присвятили українським піхотинцям, які 6 травня відзначають своє професійне свято, — День піхоти.

«Кращим вітанням — є результати нашої роботи. Так, за допомогою тактичного ударного безпілотного авіаційного комплексу Switchblade, підбадьорили окупантів, які так завзято готували укріплення», — йдеться у підписі до відео.

Які переваги Switchblade?

Цей дрон — розробка американської компанії AeroVironment. За відкритими даними, існують дві версії розумного боєприпасу: Switchblade 300 та Switchblade 600.

Головна відмінність цих БпЛА від інших дронів-камікадзе полягає у тому, що після пуску він може змінювати пріоритет цілі.

Оператор здатен обирати ціль ураження або запускати дрон-камікадзе в режимі вільного польоту, тобто розвідки. У такому випадку дрон вилітає в район ураження цілі, шукає її і сам проводить відповідні дії. Йдеться про знищення важкої бронетехніки противника.

Цими дронами можна керувати на відстані до 40 км і у повітрі вони здатні триматися до 40 хв. Так звана «шестисота» модель — ефективна проти ворожих танків, ракетних установок та артилерії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Не одними камікадзе. Які ударні безпілотні апарати є в української армії та що вони можуть