Табачника заочно засудили до 15 років в'язниці з конфіскацією майна

Ексміністру освіти і науки Дмитру Табачнику та колишньому голові Державної реєстраційної служби Дмитру Вороні заочно оголосили вироки.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Табачника визнали винним у державній зраді, пособництві державі-агресору та порушенні законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 ККУ). Йому присудили 15 років позбавлення волі.

Ворона отримав 12 років за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 ККУ).

Також у них конфіскували майно на понад 200 млн грн.

В СБУ розповіли, що Табачник і Ворона зараз переховуються на території росії і на тимчасово окупованій території України, де продовжують вести підривну діяльність.

За даними спецслужби, вони перебувають на прямому звʼязку з кадровим співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ Олегом Козловим.

Так, Табачник під його кураторством регулярно надавав росіянам прогнози щодо розвитку суспільно-політичної ситуації в Україні після початку повномасштабної війни і консультував колаборантів Сальдо і Балицького щодо проведення псевдореферендумів.

Він також допомагав переформатовувати освітню галузь на окупованих територіях за російськими «стандартами».

За цю співпрацю Табачника призначили «радником» Балицького та включили до складу місцевого осередку путінської партії «єдина росія».

Ворона також був радником Балицького. За даними СБУ, саме він підготував звернення до путіна, у якому пропонував нагородити російських військових та колаборантів, що брали учать у захопленні частини території на півдні України. Також він допомагав загарбникам створювати окупаційні органи рф.

Згодом Ворона став «сенатором рф від Запорізької області» та переїхав до Москви.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала 19-річну студентку, яка працювала на ворога у Запоріжжі (фото)