Хто такий Такер Карлсон. Що відомо про журналіста, який взяв інтерв'ю у путіна

Американський журналіст та телеведучий Такер Карлсон приїхав до Москви та взяв інтерв'ю у президента володимира путіна. Це підтвердив прессекретар останнього Дмитро Пєсков.

З початку повномасштабного вторгнення путін не давав інтерв’ю західним медіа, але цього разу погодився. Карлсон пообіцяв показати невідредаговану версію на своєму сайті та у соцмережі Х. Анонс розмови набрав вже понад 70 млн переглядів.

«Ми не закликаємо вас погоджуватися з тим, що путін може сказати у цьому інтерв'ю, але ми закликаємо вас його подивитися. Ви повинні знати якнайбільше, і тоді, як вільний громадянин, а не раб, ви зможете вирішувати самі», — сказав журналіст.

Хто такий Такер Карлсон

Телеведучий став відомим завдяки телеканалу Fox, де він з 2016 по 2023 рік вів вечірнє політичне телешоу Tucker Carlson Tonight. Його аудиторія часом перевищувала 5 млн глядачів.

Однак 24 квітня 2023 року Карлсона раптово звільнили з телеканалу. Офіційно причину не назвали, але ЗМІ писали, що це пов'язано із репортажем Карлсона про захоплення 6 січня 2021 року прихильниками Дональда Трампа Капітолію і поширення в ефірі хибних тверджень.

Після звільнення з Fox Карлсон не втратив популярність. Він все ще має велетенську аудиторію у соцмережі X, де його прихильниками є фанати ультраправих поглядів та любителі теорій змови.

Карлсон підтримує Дональда Трампа та скептично ставиться до багатьох ліберальних ідей. А сам Трамп заявляв, що готовий розглядати кандидатуру колишнього телеведучого Fox News на посаду віцепрезидента в разі свого обрання президентом США. 

Любить журналіст і поширювати конспірологічні теорії, наприклад, про «космічний корабель інопланетян, який має уряд США». Також він поширював вигадки про «американські лабораторії з виробництва біологічної зброї в Україні» і заявляв, що це українці зруйнували Каховську ГЕС.

Російські ЗМІ Карлсона із задоволенням цитують. Журналіст не приховує негативного ставлення до Володимира Зеленського, якого називає диктатором.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Продюсер-зрадник Юрій Бардаш отримав російський паспорт: що про нього відомо (фото)