«Такі дії неприпустимі»: голова СБУ Малюк відреагував на скандал з Bihus.Info

Голова Служби безпеки України Василь Малюк розкритикував стеження за журналістами Bihus.Info співробітниками Департаменту захисту національної державності та заявив про звільнення його керівника.

Його коментар оприлюднили у пресслужбі СБУ.

За його словами, у той час як частина співробітників СБУ боронить країну, дії окремих співробітників Департаменту захисту національної державності викликають справжнє обурення.

«Моя позиція однозначна —  не можуть вчинки окремих співробітників перекреслювати всі ті позитивні результати, які має СБУ під час війни, і кидати тінь на кожного представника Служби: і тих, хто бореться з ворогом всередині країни, і тих побратимів з СБУ, які віддають на полі бою свої життя заради України. За будь-які незаконні дії має бути покарання», — заявив Малюк.

Він наголосив, що «такі дії є неприпустимими і вже спричинили низку кадрових рішень». Глава служби повідомив, що направив подання на звільнення керівника ДЗНД СБУ Романа Семенченка, а президент ще 31 січня підписав цей указ.

Нагадаємо, 5 лютого проєкт Bihus.Info опублікував результати розслідуваннящодо стеження за їхньою командою під час новорічного корпоративу. Журналісти встановили, що операція з прослуховування та відеозйомки велася співробітниками Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

У Службі безпеки тоді заявили, що «за оперативною інформацією, серед клієнтів дилерів, через яких наркотичні речовини постачалися іншим громадянам, виявилися також, на жаль, окремі співробітники «Bihus.Info». Зокрема, у кримінальному провадженні щодо збуту наркотиків фігурувала одна з операторів проєкту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Стеження за Bihus.Info: як відреагували в СБУ та Мін’юсті на розслідування