Таки не виграв, а підробив. НАЗК звинувачує Олега Ляшка у підробці лотерейного квитка з виграшем у пів мільйона гривень
УНІАН

Очільник «Радикальної партії», екснардеп Олег Ляшко підробив лотерейний квиток, в якому він нібито виграв понад 500 тис. грн.

Про це в інтерв'ю «Радіо НВ» сказав голова Нацагентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

НАЗК провели перевірку, встановили, що він підробив виграшний квиток. Нам підтвердили, що не було такого виграшного квитка. І було кримінальне провадження, він повинен був бути притягнутий до відповідальності, але Конституційний суд скасував (цю статтю)

У тому випадку, якщо Агентство встановить відсутність факту виграшу, це буде свідчити про наявність складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації), зазначив Новіков.

Що загрожуватиме Ляшку

Стаття передбачає покарання у вигляді:

  • штрафу від 3 до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин;
  • або обмеження волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

«Щасливчик» Ляшко

У жовтні 2017 року Олег Ляшко задекларував три виграші в лотереї компанії «Українська національна лотерея»: 283 560, 153 485 і 134 000 грн. Відповідні дані він тоді вніс до своєї електронної декларації.

Коментуючи «виграш», Ляшко заявив, що виграв пів мільйона гривень не в лотерею, а завдяки ставкам на футбольні матчі Ліги чемпіонів. «Ставив там, де високий коефіцієнт. Ставив на «Шахтар», за який вболіваю, ставив на «Ліверпуль». Виграв, заплатив податки», — казав тоді ще нардеп.

Зарано радів. Ляшко обіцяв повернутися в Раду, але програв