Такого не було навіть у 2014-му. Глава МЗС заявив про новий елемент російської агресії
Getty Images

Російські чиновники почали погрожувати знищити Українську державу як таку. За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, такого не було навіть у 2014 році, коли Росія окупувала Крим.

«У тому, що відбувається зараз, є абсолютно новий елемент, якого не було навіть у 2014 році — в заявах російських чиновників почали лунати безпосередні загрози знищити Українську державу як таку», — сказав Кулеба в інтерв’ю іспанському виданню EFE.

Міністр також зазначив, що погрози звучать як від представника Росії в нормандському форматі Дмитра Козака, так і від російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

«Коли ми читаємо всі ці повідомлення, ми розуміємо, що російська стратегія може бути далекосяжною, і ми повинні підготуватися до повної оборони нашої країни в умовах підвищення ставок Росією. Ми сподіваємося, що за таких обставин наші друзі і партнери будуть солідарні з Україною і допоможуть нам захистити нашу країну», — підкреслив Кулеба.

Глава українського МЗС додав, що Україна не хоче війни і розраховує на вирішення конфлікту політико-дипломатичним шляхом.

Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення