Тарута сказав, що їздив до Росії, сам того не знаючи
УНІАН

Співзасновник корпорації «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД) Сергій Тарута давав свідчення російським слідчим органам в Росії. Бізнесмен запевняє, що був переконаний, що знаходиться на території Білорусі.

Про це Тарута розповів в інтерв'ю виданню «Економічна правда».

Тарута давав свідчення на ексбізнес-партнера по ІСД Олега Мкртчана. Незабаром Мкртчана засудили до тюремного терміну в Москві.

Тарута каже, що їздив давати слідчі свідчення на кордон між Білоруссю і Росією. Покази він давав в ресторані «Тиха заводь». Заклад харчування розташований в російському селі Нові Батеки (Смоленська область).

Тарута підкреслив, що не усвідомлював факт перетину кордону.

«Я сказав, що в Росію не полечу, я полечу до Мінська, і запропонував зустріч в аеропорту. Вони відповіли відмовою, сказали, що для зустрічі наймуть ресторан. В аеропорту Мінська мене зустрів голова Внєшекономбанку і ми поїхали на зустріч. Сіли в машину. За вікнами ліс. Я що розбираюся, де ми? Ми зупинилися в ресторані в лісі, потім приїхали слідчі і там робили допит», — наголосив він.   

Бізнесмен каже, що він вже потім дізнався, що «це дорога, яка з'єднує Білорусь з Росією».

«Але між цими країнами немає кордону, паспорта при перетині ніхто не перевіряв, тому знати про її перетин я не міг», — резюмував Тарута.

Син вбитого Щербаня у документальному фільмі звинуватив Таруту і Ахметова (відео)