Технічна поразка і виліт з еліти. Збірна України отримала рішення щодо скасованого матчу зі Швейцарією
Getty Images

У середу, 25 листопада, апеляційний комітет УЄФА розглянув справу щодо скасування матчу Ліги націй Швейцарія — Україна, що мав відбутися 17 листопада. І ухвалив рішення не на нашу користь: технічна поразка України з рахунком 0:3, повідомляє сайт УАФ. Наші оскаржать вердикт.

Передісторія

Ця гра останнього туру була вирішальною для обох команд. В очному поєдинку вони мали б вирішити, хто залишиться в дивізіоні А, а хто вилетить до дивізіону В.

В групі, де перші два місця зрештою посіли Іспанія (11 очок) і Німеччина (9), Україна перед останньою грою мала 6 очок, а Швейцарія — 3. Щоб залишитись в елітному дивізіоні А Ліги націй, українцям треба зберегти третє місце в групі.

У Львові наші перемогли швейцарців 2:1. Тому в Люцерні їх влаштовувала перемога, нічия або мінімальна поразка с рахунком 2:3, 3:4 і так далі. Суперник потрібна була лише перемога — 1:0, 2:1 чи будь-яка з різницею в два м’ячі та більше.

Але через виявлення нових випадків коронавірусу вже в таборі нашої команди у Швейцарії влада кантону Люцерн заборонила проводити поєдинок з міркувань безпеки. Хоча наша збірна була готова грати будь-яким складом без відправлених на карантин гравців.

Варіанти рішення були такими:

  • технічна поразка з України з рахунком 0:3;
  • технічна поразка з Швейцарії з рахунком 0:3;
  • перенесення гри на іншу дату — компроміс, що зберігав би спортивний принцип;
  • визначення результату матчу за допомогою жереба —  рахунок матчу був би 1:0 на користь однієї з команд.

Реакція української сторони

Віце-президент УАФ Юрій Запісоцький заявив: «Після отримання резолютивної частини рішення Апеляційного комітету УЄФА УАФ заявляє про свою категоричну незгоду з ним та про свій намір оскаржити дане рішення у Спортивному арбітражному суді в Лозанні одразу після отримання повного тексту рішення з мотивувальною частиною».