Telegram є проблемою з точки зору нацбезпеки, але це можна використати на нашу користь — Буданов

Месенджер Telegram є проблемою для України з точки зору національної безпеки, проте його можна використати на користь для нашої держави.

Про це очільник ГУР Кирило Буданов заявив під час форуму Kyiv Stratcom Forum 2024, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

За його словами, йдеться саме про анонімні канали, які часто поширюють дезінформацію.

«Telegram, з точки зору національної безпеки, точно є проблемою. Це треба розуміти. Я абсолютно проти утисків свободи слова, але це вже занадто. У нас будь-яка людина може зробити канал, почати на ньому писати все, що їй заманеться, та прикриватися тим, що це свобода ЗМІ. Та це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається», — пояснив Буданов.

Водночас глава розвідки наголосив, що за допомогою Telegram можна доносити щось людям, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України.

«Найцікавіше — це Telegram, усі його читають. Він багато в чому завдає руйнівного ефекту тут всередині, але так само завдяки йому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш якось працює», — зауважив Буданов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В РНБО назвали вимоги до Telegram-каналів для уникнення російських впливів