Telegram планує залучити $1 млрд через конвертовані облігації. Американцям їх не продаватимуть

Компанія Telegram Group Inc. хоче залучити $1 млрд за допомогою розміщення облігацій серед обмеженої кількості інвесторів з Росії, Європи і Азії. Про це повідомляє російське видання «Комерсант» з посиланням на джерела.

За даними співрозмовників видання, мінімальна сума інвестицій для купівлі облігацій складе $50 млн, хоча розглядається можливість його зниження до $10 млн. Право вибирати інвесторів залишається за Telegram. Американці брати участь в програмі не зможуть.

Передбачається, що облігації будуть випущені на п'ять років, щорічно буде виплачуватися купон — 7-8% від суми боргу. У разі виходу Telegram на IPO протягом цього часу власники облігацій зможуть конвертувати їх у акції зі знижкою в 10%.

Питання монетизації назріло для Telegram. Гроші потрібні фірмі на розвиток і на повернення коштів інвесторам у блокчейн-платформу TON, яка так і не запустилася.

У 2018 році Telegram привернув $1,7 млрд інвестицій у запуск блокчейн-платформи TON з криптовалютою Gram. Цей проект заблокувала Комісія з цінних паперів США. Вона визнала, що так месенджер фактично продає цінні папери в обхід законодавства. За позасудового угодою Telegram зобов'язали повернути інвесторам $1,2 млрд і виплатити штраф.

В кінці грудня 2020 року засновник Telegram Павло Дуров заявив, що компанія зароблятиме через систематизацію реклами в публічних каналах.

«Ознайомчий період» закінчився. Telegram з 2021 року монетизуватиметься