Телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила міністра культури Ткаченка в расизмі. Він заперечив
Facebook/Karolina Ashion

Відома телеведуча Кароліна Ашіон заявила, що Олександр Ткаченко, міністр культури, шість років тому відмовив їй в участі в кастингу через її зовнішність, зокрема, колір шкіри.

Жінка розповіла про діалог, який відбувся в неї з паном Ткаченком під час роботи Кароліни Ашіон на каналі «+2+2», у Facebook.

За її словами, одного разу жінка дізналася про кастинг ведучих для ранкового шоу. Ашіон запитала у тоді ще генпродюсера «1+1 Медіа» Олександра Ткаченка, чи не могла б вона взяти в ньому участь.

Жінка розповіла, що їй відповіли таке: «Ви в дзеркалі себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб... Я не готовий ризикувати рейтингами». Після цього вона звільнилася.

Кароліна Ашіон додала, що, певно, кольором шкіри для 1+1 не підійшла, на «Антоніну» (збірний образ глядача «плюсів») не схожа.

За її словами, вона зустрілася з міністром культури Ткаченком кілька днів тому на фестивалі Leopolisjazz у Львові. Телеведуча вирішила нагадати про цей випадок. Кароліна Ашіон стверджує, що міністр відповів їй: «Так, а що ви хотіли б від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я б такого не сказав? Так, а може мені ще й пробачення у Вас попросити?»

Телеведуча вважає, що Олександр Ткаченко міг відмовити їй більш делікатно шість років тому і вибачитися тепер. «А так, це не просто хамство. Це расизм», — підсумувала жінка.

Відповідь Олександра Ткаченка

Міністр культури відповів Кароліні Ашіон у коментарі до її допису: «Я завжди дивився і бачив (і так є дотепер) перед собою особистість і професіоналізм, а не гендер, орієнтацію, колір шкіри тощо».

Також він додав, що проведення кастингів не було його прямим обов'язком, і йому «прикро, що через не отримання позиції» у жінки склалося таке образливе враження.

Іспанія випустила марки проти расизму. І потрапила у расистський скандал