Скоро фрукти й овочі лежатимуть в супермаркетах довше — у новій захисній плівці

Американський стартап в галузі харчової науки Apeel запускає нову ініціативу, що скоротить списування фруктів у відходи і доставить більше врожаю на ринок. І це — не пластикова плівка.

Компанія виробляє натуральні покриття, які продовжують термін зберігання основних продуктів супермаркетів у США, зокрема авокадо і лимонів, повідомляє CNBC.

Як стверджує фірма, захисна плівка для продуктів створюється з ліпідів, які надходять з тих же продуктів, на які потім наноситься покриття. Розчин на водній основі продовжує термін придатності, запобігає окисленню і втраті води. Компанія не розкриває докладних деталей формули.

Вона вже залучила $30 млн фінансування від інвесторів. За ці кошти Apeel розширить свою присутність в продуктових магазинах світу і представить ширший вибір плівок для сільськогосподарських культур.

Інвесторами стали Міжнародна фінансова корпорація, дочірня організація Всесвітнього банку і член групи Світового банку, яка є найбільшим глобальним інститутом розвитку, орієнтованим виключно на приватний сектор в країнах, що розвиваються.

Спільно з IFC нові програми Apeel для фермерів приведуть до створення ланцюжків поставок в країнах Африки на південь від Сахари, Мексиці, Центральній і Південній Америці та Південно-Східній Азії. Нова технологія використовуватиметься, аби поліпшити внутрішні ланцюжки поставок, скоротити втрати продуктів харчування без використання холодильного обладнання. Це дозволить фермерам, роздрібним торговцям і споживачам у країнах, що розвиваються, отримати доступ до нових ринкових можливостей.

Вкриті оболонкою Apeel продукти вже продаються в США в магазинах Kroger і Harps, а також в Європі – в данській мережі Salling Group. Фірма також має угоду з більш ніж 11 тисячами магазинів Edeka в Німеччині.

Уляна Супрун розповіла про здорове харчування і розказала, що лежить у її холодильнику