«Тепер партія існує виключно на папері». Шість народних депутатів оголосили про вихід з «Голосу»

Шість народних депутатів оголосили про вихід з партії «Голос».

Зокрема, свої сторінках у Facebook тепер вже ексдепутати «Голосу» Олександра Устинова, Ярослав Юрчишин, Соломія Бобровська, Роман Лозинський, Ольга Стефанишина та Юлія Клименко оприлюднили свої заяви про вихід з політсили. Дехто написав її на клаптику туалетного паперу.

 

Finita la commedia або з'їзд Голосу сьогодні, як чергова профанація керівництва та цементування контролю Кіри Рудик над...

Posted by Oleksandra Ustinova on Wednesday, July 28, 2021
 

Не готовий далі легітимізувати те, у що перетворилася узурпована партія Голос. Солідарний із заявами колег. Так, це...

Posted by Roman Lozynskyi on Thursday, July 29, 2021
 

В Голос змінили голову фракції Фракція політичної фракції Голос на своєму засіданні проголосувала за звільнення з...

Posted by Yaroslav Yurchyshyn on Monday, July 12, 2021
 

Сьогодні з’їзд партії Голос Більшість народних депутатів не братимуть участі у з'їзді партії Голос та покидають партію....

Posted by Solomiia Bobrovska on Wednesday, July 28, 2021
 

Сьогодні з’їзд партії Голос. Більшість народних депутатів не братиме в ньому участі і залишає партію. На жаль,...

Posted by Yulia Klymenko on Wednesday, July 28, 2021
 

Більшість визначних угод заключаються на серветках, а така - хіба на туалетному папері. Прошу виключити мене з членів...

Posted by Olga Stefanyshyna on Thursday, July 29, 2021

Ннардепи кажуть, що причина їхнього виходу з партії — узурпація влади Кірою Рудик, яка є головою політичної сили.

«Керівництво в особі Кіри Рудик та контрольована нею політична рада «Голосу» штучно створили умови, за яких 75% партійців та місцевих депутатів не будуть представлені на зʼїзді. Зʼїзд формувався виходячи не з кількості партійців та депутатів, представлених у місцевих громадах, а за лояльністю до керівництва», — написала Устінова.

Устінова нагадала, що кілька місяців тому 75% партійців та більшість осередків вийшли з публічними заявами, вимагаючи від Кіри Рудик піти з керівної посади, обрати нове керівництво та змінити статут на більш демократичний.

Керівництво партії проігнорувало ці вимоги, а також заборонило невдоволеним брати учать у заходах політсили. 

«Голосу» більше не існує як партії, за якою стояли потужні команди та осередки. Тепер це партія імені однієї людини — Кіри Рудик, яка існує виключно на папері», — додала Устінова.

Нагадаємо, у червні 10 нардепів фракції «Голос» оголосили про створення окремого об’єднання «Справедливість». До нього увійшли  Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін, Ярослав Юрчишин.

Причиною стала недовіра до керівника фракції Ярослава Железняка. За словами нардепів, він п’ять місяців поспіль відмовляється скликати засідання фракції, як цього вимагає закон та внутрішні положення роботи фракції.

Окрім того, нардепи вимагали виключення Кіри Рудик з партії за більш ніж 60% прогулів голосувань. У фракції її також звинувачували в узурпації влади та корупційних домовленостях. 

Пізніше, 13 липня, 10 нардепів об'єднання «Справедливість» оголосили про відсторонення з посади голови Ярослава Железняка та призначення на його місце заступника керівника фракції Романа Костенка. Сам Железняк заперечив таке рішення фракції та заявив, що згідно з положення про фракцію, це рішення мають прийняти 14 нардепів.

Хто голосніший? Навіщо створили депутатське об’єднання «Справедливість» і чи загрожує воно існуванню «Голосу»