Теракт в Підмосков'ї: у ГУР заявляють, що це провокація спецслужб путіна

Теракт у Crocus City Hall в Підмосков'ї є свідомою провокацією режиму путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота.

Про це заявили у коментарі ЗМІ заявив представник ГУР Андрій Юсов.

«Це свідома провокація спецслужб Путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота. Кремлівський тиран з цього починав свою кар'єру і такими ж злочинами проти власних громадян хоче її завершити», — сказав він.

У США також виключають причетність України до теракту в Підмосков’ї.

«Наразі немає жодних ознак того, що Україна або українці були причетні до стрілянини…На цій ранній стадії я б не радив вам шукати будь-якого зв'язку з Україною», — заявив представник Білого дому Джон Кірбі.

Російський добровольчий корпус також заявив, що не причетний до інциденту. А Легіон «Свобода Росії» звинуватив у стрілянині терористичний режим Путіна.

«Ми вже стикалися з подібними проявами кремлівської диктатури з перших днів Путіна при владі та не здивовані черговою кривавою провокацією. Теракт готувався. Його медійне освітлення теж», — йдеться в повідомленні.

Раніше, 8 березня, посольство США у росії та МЗС Британії попереджали про можливі теракти в Москві.

«Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти найближчим часом планують атакувати великі зібрання в Москві, включно з концертами, і громадянам США слід уникати великих зібрань протягом наступних 48 годин», — заявляли у відомствах.

Нагадаємо, увечері 22 березня невідомі у камуфляжі відкрили вогонь з автоматів по людях, які зібралися на концерт гурту «Пікнік» у Crocus City Hall. Згодом терористи підпалили залу, де знаходились люди, у ТЦ почав обвалюватися дах. Повідомляють про щонайменше 40 загиблих та 100 поранених.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Огляд і спростування пропаганди за 14—20 березня