Території резиденцій «Залісся», «Конча-Заспа» та Бирючий острів перетворять на туристичні «магніти»

Території резиденцій «Залісся», «Конча-Заспа» та Бирючий острів відкриють для громадян. Тривалий час доступ до них мали тільки чиновники.

Про це заявив Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу президента, під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Економіка без олігархів».

Зокрема, для громадян буде вільний доступ на територію Бирючого острова, де розташована державна резиденція президента України. Це великий екопарк на березі моря. Цього року там почнуть будувати інфраструктурні туристичні об’єкти, зазначив Тимошенко.

Крім того, громадяни зможуть вільно відпочивати на території резиденції Державного управління справами в Національному природному парку «Залісся» на Київщині. Незабаром там з'являться готелі.

Також Кирило Тимошенко нагадав, що за дорученням Зеленського фахівці проводять аудит земельних ділянок і будинків на території резиденції в Конча-Заспі.

«Щойно ми закінчимо аудит і розробимо нову територію, де можна відпочивати, ми відкриємо територію резиденції в Конча-Заспі, щоб там могли відпочивати люди», — наголосив він.

Про який аудит ідеться?

Володимир Зеленський 14 травня доручив провести повний аудит земель і резиденцій у Конча-Заспі та Пущі-Водиці під Києвом і з'ясувати, хто там нині живе. 

Глава держави пообіцяв, що після перевірки з цих резиденцій «розпочнеться велике переселення народів». Мова загалом майже про 400 гектарів заповідної землі та понад 100 державних будівель і дач.

Зеленський зазначив, що там живуть колишні судді, прокурори, правоохоронці, митники та податківці, а також міністри часів Януковича.

Після навчання в університетах українці складають англійську гірше, ніж одразу після школи (інфографіка)