Тетяна Крупа оформила інвалідність майже усьому керівництву прокуратури Хмельниччини — ЗМІ

До корупційної схеми керівниці Хмельницької обласної МСЕК Тетяни Крупи та її сина — голови місцевого пенсійного фонду Олександра Крупи можуть бути причетні майже пів сотні прокурорів Хмельниччини.

Журналіст і головний редактор Цензор.net Юрій Бутусов переконаний, що вони не лише покривали схему Крупи, а й самі масово оформили інвалідність і відмили на цьому мільйони гривень бюджетних коштів у вигляді пенсій.

Бутусов вказує, що, за рішенням головної лікарки МСЕК, майже всі прокурори Хмельницької області виявились людьми з інвалідністю 2 групи. Так, вони багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність — згідно з рішеннями наразі вже ексначальника Пенсійного фонду Олександра Крупи (сина начальниці МСЕК).

«Свідоцтва МСЕК від Тетяни Крупи захищали прокурорів та допомагали робити кар’єру у найзручніший спосіб. А пенсії від Олександра Крупи були маленьким приємним бонусом за співпрацю», — заявив Бутусов. 

Загальна сума пенсій, яку 50 прокурорів зазначили у деклараціях, сягає щонайменше 54,1 млн грн. Деякі оформлювали пенсії з 2016 року, а деякі — останнім часом. 

А втім, масштаби важко підрахувати, оскільки близькі родичі прокурорів, які не служили у прокуратурі, також мають оформлену інвалідність, вказує Бутусов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

$100 тис. на ухилянтах щомісяця: СБУ затримала в Києві колишню народну депутатку (фото)