«Ті, хто грає з вогнем, обпечуться». Китай попередив, що «незалежність Тайваню означає війну»
Pixabay

Китай попередив Тайвань, що будь-яка спроба домогтися незалежності  «означає війну». Влада КНР зазначила, що «ті, хто грає з вогнем, обпечуться». Пекін вважає острів своєю провінцією, яка відкололася.

Про це повідомляє ВВС.

Китай пригрозив жителям Тайваню через кілька днів після того, як активізував свою військову діяльність і запустив бойові літаки біля острова. Напередодні президент США Джо Байден підтвердив суверенітет та територіальну цілісність Тайваню.  

Тайбей вважає себе суверенною державою зі своєю конституцією, збройними силами і обраними лідерами.

28 січня офіційний представник Міноборони Китаю У Цянь назвав нещодавні військові дії поблизу Тайваню необхідними «для вирішення нинішньої ситуації з безпекою в Тайванській протоці і для захисту національного суверенітету і безпеки».

«Вони є відповіддю на зовнішнє втручання і провокації сил «незалежності Тайваню»…Ми попереджаємо прихильників «незалежності Тайваню» — ті, хто грає з вогнем, обпечуться, а незалежність Тайваню означає війну», — наголосив він.

Водночас речник Пентагону Джон Кірбі заявив, що в США вважають зазначений вище коментар «невдалим». Пентагон «не бачить причин, з яких напруженість через Тайвань повинна приводити до чогось подібного конфронтації», додав Кірбі.  

Chas News повідомляв, що США зняли всі обмеження на відносини з Тайванем. 

Зеленський запровадив санкції проти китайських інвесторів «Мотор Січ»