Тихановська не планує брати участь у наступних виборах у Білорусі
Наша Ніва

Опозиційний політик із Білорусі Світлана Тихановська не планує брати участь у наступних виборах. Про це вона заявила 9 квітня, коли відповідала на запитання користувачів у прямому ефірі. 

За словами політика, вона не планує створювати політичну партію, але вітає ініціативи Павла Латушко та Віктора Бабарики.

Ось що вона сказала про участь у нових виборах: «такої думки не виникало, в першу чергу тому, що я обіцяла людям, що вони мені дають мандат на проведення нових чесних виборів. Але, отримавши весь цей досвід, я впевнена, що зможу бути корисна білорусам, і я буду поруч з білорусами. Але щоб приносити користь, не обов'язково бути президентом».

Тихановська розповіла, що її команда налагоджує зв’язки з держслужбовцями і готує переговори з владою для виходу з політичної кризи. Але не з Лукашенком, якого Тихановська назвала «нездатним до домовленостей».

Політик заявила, що «міжнародні друзі» шукають представників режиму, здатних домовлятися. Переговори про мирне подолання політичної кризи вона анонсувала в березні.

Це не будуть переговори між режимом і ЄС або режимом і Росією, це будуть переговори режиму з білоруським народом через посередників. І нам потрібні сильні посередники, оскільки режим не йде на переговори з білоруським спільнотою

Політик закликала білорусів підтримати робітників, які страйкують у РБ, і приєднуватися до Об’єднаного страйкового руху.

Передісторія

Член президії Координаційної ради опозиції РБ Павло Латушко 8 квітня, оголосив про намір створити політичну партію. «Ми плануємо брати участь в будівництві нової Білорусі та її політичного життя. Для цього нам буде потрібно структура, якій і стане партія», — сказав Латушко в заяві, опублікованій в його Telegram-каналі.

30 березня Штаб білоруського опозиціонера Віктора Бабарика оголосив про створення політичної партії «Разом». Про це повідомляється в Телеграм-каналі політсили.

Білорусь внесла Тихановську в список причетних до тероризму