Time включив Зеленського у список найвпливовіших людей світу: текст про нього написав Байден

Президент України Володимир Зеленський потрапив до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією журналу Time.

Зеленського включили до категорії «Лідери», а коментар про нього надав президент США Джо Байден. Ось що написав голова Білого дому:

«Коли Володимир Путін розпочав свою жорстоку війну проти України і українці потребували свого лідера, слова Володимира Зеленського пролунали світом «Президент тут».

В особі президента Зеленського народ України має лідера, гідного своїй хоробрості та стійкості, оскільки громадяни по усій країні — підприємці та солдати, кравці та водії вантажівок — борються за свої домівки та свою свободу. Кожного разу, коли ми говоримо, я чую в голосі президента Зеленського невблаганну рішучість людини, яка глибоко вірить у свій обов’язок перед своїм народом і щодня виконує урочисту відповідальність вести свою націю у цю темну й важку годину.

Народи вільного світу, натхненні прикладом президента Зеленського, є більш згуртованими, рішучими та цілеспрямованими, ніж будь-коли в останній пам’яті. За підтримки США та наших союзників і партнерів він залишив свій слід в історії та довів світові, що Україна буде існувати довго, а її народ зрештою реалізує демократичне майбутнє, якого він так давно бажав».

У рейтинг також потрапив сам Байден та володимир путін. Тексти про них писали відповідно експрезидент Білл Клінтон та російський опозиційонер Олексій Навальний.

Нагадаємо, Зеленський також став найвпливовішою людиною 2022 року за результатами опитування читачів американського журналу Time. За нього проголосували понад 3,3 млн читачів – 5% голосів. На другому місці опинився Ілон Маск.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Експрезидент США Буш порівняв Зеленського з Черчиллем