Тимошенко запропонувала «Слузі народу» створити нову коаліцію в Раді
Батьківщина

Юлія Тимошенко, лідер партії «Батьківщина», запропонувала партії «Слуга народу» створити нову коаліцію у Верховній Раді та, відповідно, новий уряд.

Про це Тимошенко заявила в ефірі телеканалу «Україна 24» і підкреслила, що саме «Батьківщина» є ініціатором цього.

За словами політика, вона це зробила після того, як побачила «наскільки в країні важка економічна, медична, соціальна ситуація». Тимошенко у своїй заяві також дорікнула президенту України Володимиру Зеленському про «зовнішнє безглузде управління українців».

«Якщо ви готові змінити стратегію, я готова стати поряд з вами, уся моя команда готова бути поряд, і ми допоможемо підняти країну з цих уламків», — заявила Тимошенко.

На заяву лідера «Батьківщини» вже відповів Давид Арахамія, голова парламентської фракції «Слуга народу». У вівторок в стінах ВР він зазначив, що поки нічого не відбувається у напрямку створення коаліції з фракцією «Батьківщина».

«Станом на сьогодні таких процесів я не бачу. Можливо, є розмови, але розмови — це ж робочий режим. Розмови ми можемо і три роки вести», — цитує Арахамію «Інтерфакс-Україна».

Водночас Арахамія не відкинув можливість створення нової коаліції в Раді.

«У теорії ми можемо мати велику коаліцію. Тобто ми можемо взяти депутатську групу «Довіра», депутатську групу «За майбутнє», «Голос» і «Батьківщину» і зробити коаліцію на 320 голосів. Такий проєкт є в теоретичному плані», — додав лідер фракції «Слуга народу».

Тимошенко і Медведчук зберігають гроші в банку, яким володіла сім’я лідера БЮТ, — Лещенко