Tinder додає функцію перевірки минулого користувача

Один із найпопулярніших у світі додатків для знайомств додає функцію фонової перевірки на свою платформу в США.

Пізніше протягом року Tinder дозволить користувачам переглядати загальнодоступну інформацію перспективних партнерів для знайомства, використовуючи їхнє ім'я або номер мобільного телефону.

Фірма пішла на ці кроки, коли безпека користувачів для цифрових знайомств потрапила під пильну увагу, констатує BBC. 

Match Group, материнська компанія Tinder, планує включити цю функцію на всіх своїх платформах пізніше.

«Ми визнаємо, що корпорації можуть зіграти ключову роль у сприянні усуненню цих бар'єрів за допомогою технологій та справжньої співпраці, закоріненої у дії», — сказала Трейсі Бріден, керівник відділу безпеки та соціальної адвокації Match Group.

Окрім Tinder, група також володіє PlentyOfFish, OkCupid та Hinge.

Match співпрацює з Garbo, платформою фонової перевірки рівня, щоб надати платну послугу. Компанія сайтів знайомств також інвестувала частку в Garbo.

Компанію, яка здійснює фонову перевірку, заснували жінки. Вона збирає «публічні записи та повідомлення про насильство чи зловживання, включаючи арешти, засудження, обмежувальні накази, переслідування та інші насильницькі злочини» для створення своїх звітів.

Перевірки не включатимуть звинувачення в зберіганні наркотиків або порушення правил дорожнього руху.

У лютневій публікації в блозі Garbo оголосила: «Дослідження показують, що не існує зв'язку між зберіганням наркотиків та статевим насильством».

Безпека користувачів стала важливою проблемою для компаній цифрових знайомств.

Розслідування ProPublica у 2019 році виявило користувачів, помічених у сексуальних злочинах, зареєстрованих на багатьох безкоштовних платформах Match Group.

Після розслідування ProPublica 11 членів Конгресу США надіслали листа президенту Match Group Шар Дабі. «Платформи знайомств, такі як у власності Match Group, повинні робити все, що в їх силах, щоб забезпечити безпеку своїх користувачів. Це означає пильне дотримання умов обслуговування», — написали конгресмени в листі від лютого 2020 року

Підписанти закликали Match «вжити швидких заходів для зменшення ризику сексуального насильства під час побачень користувачів».

В даний час, якщо користувач повідомляє інформацію про чиєсь насильницьке минуле додатку Tinder або аналогічним додаткам фірми, обліковий запис ймовірного правопорушника видаляють.

Додатки Tinder та Bumble також додали такі інструменти, як перевірка фотографій та відеодзвінки в додатках, щоб довести, що люди є тими, ким вони себе представляють.

У січні 2020 року Tinder додав функцію тривожної кнопки, яка зберігатиме інформацію про зустріч користувачів, включаючи дані про місцезнаходження, та повідомлятиме аварійні служби, якщо кнопку натиснути.

Сара Соурі-Куксон, директор з комунікацій Get Safe Online, високо оцінила план Match, щоб додати функцію фонової перевірки.

Вона сказала ВВС: «ми завжди наголошували на необхідності для користувачів, досвідчених і ні, бути обережними і «перевіряти особу, а не її профіль». Ось чому ми вітаємо будь-яку ініціативу, яка дозволяє людям проводити кращу перевірку, перш ніж вступать у стосунки, які в кінцевому підсумку можуть бути дуже шкідливими».

Нерукоподатний світ. Що ми втратимо, а що придбаємо, коли пандемія COVID-19 нарешті закінчиться?