Tinder звинувачують у дискримінації ЛГБТ-спільноти та людей, старших за 30
Getty Images

Додаток для знайомств Tinder бере більше грошей з представників ЛГБТ-спільноти, а також з людей віком понад 30 років. Це може свідчити про дискримінацію.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дослідження Witch?.

У дослідженні брали участь 200 таємних покупців. Вони створити акаунти в Tinder і зафіксувати ціни на пакет Tinder Plus.

Згідно з результатами, представники ЛГБТ-спільноти платять у середньому на 10% більше, ніж бісексуальні користувачі та на 8% більше у порівнянні з гетеросексуалами.

Також виявили, що додаток змушує дорослих користувачів сплачувати більше. Люди віком від 30 до 49 років віддавали за річну передплату на Tinder Plus в середньому на 48% більше, ніж молодші користувачі. А люди старше 50 років — на 46% більше.

Дослідники повідомили про результати Комісії з питань рівності та прав людини та Управління комісара з інформації. Компанія закликала їх провести розслідування щодо порушення законодавства Великої Британії — у 2010 році там ухвалили закон про рівність.

У відповідь на дослідження Tinder заперечує, що дискримінує користувачів. А різниця в ціні — це «знижка для молодих користувачів».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

В Україні запустили застосунок «Навзаєм» для пошуку фахівців у культурній та креативній сфері