Тищенко застосував силу до Лероса, що був на трибуні Ради. Це та інші відео парламентських бійок

У четвер, 9 вересня, у Верховній Раді сталася чергова сутичка. Микола Тищенко, заступник голови фракції «Слуга народу», застосував силу до Гео Лероса, позафракційного депутата, який виступав із трибуни.

Таку реакцію Тищенка викликала критика Лероса на адресу президента Володимира Зеленського і голови Офісу президента Андрія Єрмака щодо їхньої ролі у справі вагнерівців.

«Ви перетворюєте цю країну на мафію», — сказав зокрема Лерос.

До виступаючого підійшов Тищенко та спробував відтягнути Лероса від трибуни. До повноцінної бійки не дійшло через різні вагові категорії та об’єм м’язів у двох депутатів.

Сhas News зібрав добірку інших сутичок під куполом Ради.

Ось один із найбільш ранніх відеозаписів, які збереглись. Народні депутати Наталя Вітренко та Володимир Марченко б’ють колегу по парламенту Павла Мовчана. Причиною, начебто, був невдалий жарт останнього.

А це, навпаки, зі свіжого. Той-таки Гео Лерос та Олександр Юрченко.

Сутичка 2010 року під час ратифікації Харківських угод. Опозиційні фракції, намагаючись зірвати голосування за документ, підкріплювали свої аргументи не тільки кулаками, але і стільцями.

Знову опозиція та провладна більшість, 2012 рік. Привід — обговорення законопроєкту, який би надав російській мові статус другої державної в Україні. 

Після масових бійок закінчимо ще одним двобоєм. Олександр Шевченко ефектно нокаутує Олега Ляшка в кулуарах.