Тисячі людей бронюють житло на Airbnb, щоб підтримати Україну

Тисячі людей по всьому світу бронюють житло в Україні через сервіс Airbnbs, попри те, що тут йде війна. Більше того – вони не планують їхати сюди. Причина такої поведінки – бажання підтримати українців своїми грошима.

Вчора генеральний директор Airbnb Браян Ческі розповів про цю ініціативу у своєму Twitter-акаунті  і сказав: «За 48 годин в Україні було заброньовано проживання на більше як 61 тисячу ночей. Це $1,9 млн, які будуть виплачені власникам апартаментів. Це дуже крута ідея від нашої спільноти. Дякую».

Більше половини — 34 тис. ночей — були заброньовані користувачами Airbnb із Сполучених Штатах. За цей же період користувачі з Великобританії забронювали понад 8 тис ночей, а канадці забронювали майже 3 тис ночей.

Компанія Airbnb також намагається допомогти українським біженцям та допомагає зв’язати людей із сусідніх з Україною країн, які готові надати їм прихисток. За словами Браяна Ческі, велика кількість людей готові запропонувати свої будинки в сусідніх країнах, включаючи Польщу, Німеччину, Угорщину та Румунію. Ці люди можуть користуватися розділом сайту. Окрім того, на сайті компанії є можливість просто віддати фінансову підтримку постраждалим у цій війні.

Нагадаємо, що вчора Airbnb повідомила про припинення операцій в Росії та Білорусі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Єлизавета II зробила «щедру приватну» пожертву до фонду допомоги українським біженцям