Тисячі мігрантів пішки вирушили через Мексику до США: вони бояться закриття кордонів у разі перемоги Трампа

Близько 3 тис. мігрантів пішки вирушили з південного кордону Мексики в напрямку США. Вони хочуть встигнути потрапити до країни через страх перемоги Дональда Трампа на президентських виборах, оскільки він обіцяв закрити кордони для переселенців.

Про це пише Associated Press.

Група мігрантів у неділю пішки вирушила з південного мексиканського міста Сьюдад-Ідальго, що на кордоні між Мексикою та Гватемалою. Деякі переселенці кажуть, що «чекали тижнями» на дозвіл поїхати в міста, розташовані на півночі.

За останні роки мігранти, які намагаються пройти через Мексику, організовують великі групи, щоб зменшити ризик нападу банд або зупинки мексиканськими імміграційними службами під час подорожі.

Однак потім такі каравани зазвичай розпадаються на півдні Мексики, оскільки люди втомлюються йти таку велику відстань пішки, мексиканська влада ускладнила мігрантам можливість діставатися кордону з США автобусами й поїздами, зокрема тим, хто в’їжджає до Мексики без візи.

Трамп та мігранти: що відомо

Ще за свого президентства у 2016-2020 роках Дональд Трамп обіцяв боротися із напливом нелегальних мігрантів у США.

Так, у перші сто днів свого керівництва країни він доручив спорудити стіну на кордоні з Мексикою. Тоді ж він підписав указ про «екстремальний відбір» іммігрантів, через що у країні тимчасово не приймали біженців із Сирії, Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сомалі та Судану.

У своїй нинішній передвиборчій кампанії Трамп знову наголошує на необхідності боротьби з мігрантами, які, за словами кандидата у президенти, «намагаються вторгнутися» у США.

Лідер республіканців обіцяє закрити кордони для вимушених шукачів притулку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ілон Маск щомісяця жертвуватиме $45 млн на кампанію Трампа — WSJ