Тисячі жителів Парижа тікали з міста перед локдауном й утворили 700-кілометровий затор
We Luv Erode

У Парижі перед початком нового загальнонаціонального карантину десятки тисяч жителів почали масово виїжджати зі столиці. Водії утворили 700-кілометровий затор, повідомляє LAD bible.

Напередодні жорсткого карантину, який набув чинності з півночі 30 жовтня, французи спустошували супермаркети, стояли у величезних чергах в перукарні та масово відвідували заклади харчування.

Тим часом, за словами міністра охорони здоров’я Франції, близько мільйона осіб в країні можуть захворіти коронавірусом.

Люди покидають Париж / GlobalPandemic.NET

Затор став найбільшим в історії Парижу. Останній рекорд фіксували в 2019 році під час страйку працівників громадського транспорту – 629 кілометрів.

Уряд Франції оголосив про запровадження вже другого локдауну після початку пандемії коронавірусу. Обмеження на пересування діятимуть місяць — з 30 жовтня до 1 грудня.

Протягом цього періоду французи зможуть виходити з дому лише на роботу, в лікарню або аптеку. Також громадяни можуть скористатися можливістю подихати свіжим повітрям або зайнятися спортом – на це влада дозволила годину на добу. При цьому перехожі мусять мати при собі письмове пояснення причини перебування надворі.

Пробки в Парижі / Ashish Chaturvedi

Влада зобов’язала всі підприємства, які мають таку можливість, перевести співробітників на дистанційну працю. Бізнеси, які не є життєво необхідними для функціонування суспільства, зокрема, ресторани і бари, буде закрито. Університети також буде зачинено, але водночас не закриватимуть школи.

 

«Ми повинні діяти». Франція та Німеччина посилюють карантинні заходи