Топменеджери «Яндексу» та Газпромбанку звільнилися через російське вторгнення

Генеральний директор російської інтернет-компанії «Яндекс» Олена Буніна залишає свою посаду. Про це повідомила пресслужба компанії, не уточнивши, із чим це пов'язано.

Водночас видання The Bell опублікувало повідомлення Буніної на внутрішньому форумі «Яндексу», у якому вона розповіла, що не хоче повертатися на батьківщину з відпустки через війну в Україні.

«Я не повертатимуся: не можу жити в країні, яка воює зі своїми сусідами», — зазначила вона.

Повідомлення Буніної на внутршіньому форумі

Буніна повідомила, що формально буде залишатися гендиректором «Яндексу» до 15 квітня, а інші свої ролі (посаду гендиректора вона суміщала з посадою HR-директора) у компанії передаватиме поступово.

Її останній пост у Facebook датований 26 лютого. Тоді вона написала: «Я проти крові та війни».

1 квітня про своє звільнення на знак протесту проти російського вторгнення повідомив Руслан Достовалов, виконавчий директор Газпромбанку.

У соцмережі «Вконтакте» він опублікував свій прощальний лист колегам, у якому повідомив, що совість не дозволяє продовжувати працювати на Газпромбанк через війну, яку Росія почала проти України.

Прощальний лист Достовалова

Також він додав, що не хоче бути причетним до компанії, чия «донька» («Газпром-медіа») займається зомбуванням населення та пропагандою ненависті на своїх каналах ТНТ та НТВ.

Працівників банку, які поділяють таку позицію, але не хочуть звільнятися, Достовалов закликав до страйку з вимогою до керівництва оприлюднити свою позицію стосовно війни, припинити пропаганду та надати гуманітарну допомогу Україні.

Відзначимо, що Газпромбанк наразі не потрапив під санкції Євросоюзу. Путін хоче, щоб саме через цей банк європейські країни сплачували за газ у рублях.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські військові у білорусі відкрили базар, де торгують награбованим в Україні