Трамп (не) називав загиблих американських солдатів «лузерами»

В четвер президенту США Дональду Трампу довелося тримати відповідь перед представниками ЗМІ. Прямо під крилом президентського літака Air Force One, на якому Трамп повернувся з передвиборчого мітингу, його оточили журналісти. Всіх цікавила реакція голови держави на свіжу публікацію журналу The Atlantic. В ній йшлося про те, що Трамп нібито не раз некоректно висловлювався на адресу загиблих американських військових.

Стаття починається з того, що в 2018 році Трамп під час дощу відмовився відвідати кладовище для американських солдатів у Франції. Офіційна версія була, що погода не дозволяла летіти гелікоптеру. Проте редактор журналу пише, що це брехня. Мовляв, блондин просто боявся, що дощ зіпсує його знамените волосся.

Iншого разу Трамп, за свідченням не названих в статті свідків, назвав 1800 піхотинців, що загинули в Белло Вуд, «лохами» (ну, це м’який переклад англійського suckers). А після смерті Джона Маккейна, героя війни у В'єтнамі,  Трамп нібито дозволив собі фразу: «Ми не підтримуватимемо похорон цього переможеного».

Йдеться по те, що Трамп казав все це кулуарно. Але зараз про це написали, і від президента зажадали коментарів. Не треба й казати, як це може вплинути на рейтинг Трампа перед виборами 2020 року, що призначені на 3 листопада.

Перекрикуючи шум двигунів літака, Трамп відповів: «Люди, які це кажуть, нікчемні брехуни! Я готовий присягнути на будь-чому, що ніколи не говорив такого про наших загиблих героїв. Немає нікого, хто більше їх поважає. Яка б тварина сказала таке?»