Трамп побажав наступній адміністрації «великої удачі», але по імені Байдена не згадав
Getty Images

45-й президент США Дональд Трамп і перша леді Меланія Трамп виголосили останні у своєму статусі промови на авіабазі Ендрюс у штаті Меріленд.

Трамп не згадав Байдена по імені у своїй заключній промові на посаді президента.

У своїх коротких зауваженнях, не записаних у сценарії, Трамп подякував родині та пообіцяв «завжди битися».

«Ви дивовижні люди. Це велика країна. Для мене найбільша честь і привілей бути вашим президентом», — сказав Трамп членам своєї родини та команді.

Хоча політик побажав наступній адміністрації «великої удачі», але він не назвав обраного президента Джо Байдена по імені.

Починаючи свій виступи на базі Ендрюс, президент Трамп зосередився на своїй родині, яка була поруч із сценою.

Він згадав своїх дітей: «Люди не уявляють, наскільки важко працювала ця сім’я. У них могло б бути набагато легше життя, але вони зробили просто фантастичну роботу».

Він також згадав свого керівника апарату Марка Медоуза.

Трамп назвав першу леді «жінкою великої грації, краси та гідності», додав, що вона «популярна в народі», незважаючи на опитування CNN, яке виявляє, що вона перша леді з найнижчим рейтингом популярності в новітній історії.

Меланія Трамп ненадовго піднялася на подіум, сказавши: «Бути вашою першою леді — це моя найбільша честь».

«Бути вашою першою леді було для мене найбільшою честю. Дякую вам за вашу любов і вашу підтримку. Ви будете в моїх думках і молитвах. Бог благословить вас усіх. Бог благословить ваші сім'ї. І Бог благословить цю прекрасну націю. Дякую», — сказала дружина Трампа.

Я завжди боротимуся за вас. Я спостерігатиму. Я слухатиму. Я скажу вам, що майбутнє цієї країни ніколи не було кращим. Я бажаю новій адміністрації великої удачі та великих успіхів. Думаю, що вони матимуть великий успіх. Вони мають основу, щоб зробити щось справді вражаюче

Трамп сказав, що, незважаючи на епідемію, схожу за масштабами лише на лихо сторічної давнини (він називає її у промовах словом «чума»), його адміністрація зробила «неймовірні речі».

Він також подякував віцепрезиденту Майку Пенсу, другій леді Карен Пенс та Конгресу (із зауваженням — «певній частині Конгресу») та усім людям, які «зробили це диво разом».

Він підсумував промову словами: «Ми любимо вас. Ми повернемося так чи інакше».

В своїх останніх словах перед тим, як сісти в літак, Трамп сказав: «Гарного життя, ми скоро побачимось».

Сьогодні вранці помічники підготували для президента промову, яка включала посилання на адміністрацію Байдена, і більш люб'язну лексику про мирний перехід, як сказала CNN людина, обізнана з цим питанням.

Але Трамп відмовився від цього тексту й телесуфлерів зняли зі сцени ще до того, як він прибув на базу Ендрюс.

Людина, знайома з цим питанням, заявила, що рішення Трамп прийняв після того, як прочитав пропоновану промову сьогодні вранці в Білому домі.

Інавгурація Джо Байдена (онлайн)